Väskorna vi drömmer om just nu

Många är vi som älskar väskor och det finns väl få saker (förutom skor då…) som kan göra en kvinna så glad som den perfekta väskan på armen. Faktum är, att det även blir än mer accepterat för män att bära de snygga väskorna – försäljningen har ökat drastiskt de senaste åren i takt med att herrmodet blivit mer tillåtande.

År 2017 bjuder dessutom på några riktigt roliga trender; över är dagarna för de naturnära, diskreta färgerna och de tråkiga, stilrena designerna. Det här är väskorna vi alla drömmer om just nu!

Stort och vågat

Väskorna vi drömmer om just nuÅrets väskor ska vara stora och fulla av karaktär, gärna med intensiva färger och överdimensionerade detaljer för att uttrycka din unika originalitet. Så kallad pop-art fortsätter att inspirera designers världen över, vilket gör att det blir ännu ett glatt år för hippie-tjejen som gillar de där riktigt utstående, kraftiga mönstren.

Material som läder, sammet, rep, broderier och metaller har blandats samman i en enda kompott av njutning när skaparna av årets trender fått bestämma. Den vågade känslan lyser starkt igenom, till exempel när Alexander Wang presenterade den lilla blå ryggsäcken med marijuanablad på.

Färgerna, mönstren och formerna

Alla årets väskor går i starka, härliga färger så som solgult, lila, blått och godisrosa. Om man absolut ska bära en svart väska – vilket oftast är ett big no no – så ska den ha en cool och ovanlig form, till exempel som den mycket lilla runda väskan som sågs på Aigners catwalk. En annan häftig form, som sågs på Chanels visning, var väskan formad som en filmkamera – perfekt för filmnörden!
På Mulberrys visning för London Fashion Week blev det tydligt att man dessutom inte heller behöver tänka på att matcha väskan särskilt mycket med kläderna. Hela outfiten får gärna gå i blandade färger och material, och väskan ska vara pricken över i:et som fulländar hela looken, utan att smälta in.
Mönster som blommor, prickar, ränder och motiv av djur och natur fortsätter att vara helt rätt. Vad du än väljer för väska så är det viktigaste att den är modig och vågad, och att den säger något om dig och din personlighet!