Trendspaning för smycken

Som vanligt när det gäller smycken spelar personligheten en stor roll i vad man väljer. Det finns dock några speciella kännetecken för de smycken som vi kommer att se mycket av nu under våren. Har du redan funnit din egen stil och vill behålla den och strunta i alla trender kan du göra det. Det är inte fel och ingen kommer att säga att du är ute för den sakens skull. Personlig stil är viktigt.

Roséguld, månar och stjärnor

Trendspaning för smyckenDiskreta och stilfulla smycken i roséguld kommer stort och vi ser också stilrena berlocker och örhängen med månar, stjärnor och tunna ringar. Silver och guldfärgat är förstås klassiker som alltid är aktuella men vill du ha något nytt är det alltså roséguld du ska satsa på.

Less is more

Trots att svensk design i inredning är känd för stilren minimalism har vi svenskar de senaste åren varit ganska vågade vad gäller smycken. Det har varit pärlor, flerradiga armband i läckra färger och breda läderarmband. För våren 2017 verkar dock ”less is more” ha kommit tillbaka till oss. Pärlsmycken och läderarmband har blivit smalare och mer diskreta. De metallarmband som är breda är ytterst stilrena och har en enkel design. De som föredrar stora smycken kan få sitt lystmäte i eleganta smycken med stora stenar. Dessa får gärna se ut som om de lånats från kungafamiljens smyckeskrin. Elegans och stil är ledorden.

Catwalken och smycken

Vilka smycken visas på modevisningarna på kontinenten? Ska vi tro på modeskaparna är det enorma smycken som vi ska använda. Läckra breda armcuffs kan vi acceptera men de örhängen som visas är så grymt stora att det nog inte kan vara bra för våra örsnibbar att bära dessa. En snygg choker är dock klädsamt och det kommer vi nog att få se en hel del av, om inte nu till våren så kommer de nog helt säkert till hösten. Som vanligt kommer det att dröja ett litet tag innan vi förstår vilket som blir det riktigt stora. Det ska komma till gatan och bli ett med streetmodet och accepteras av det vanliga folket. Kanske alla kommer att ha en choker runt halsen eller också kanske alla kommer att bära stora örhängen som gör att våra örsnibbar hänger ner några centimeter extra.